Unilabs 

Voorziet in een totaaloplossing, van testafname tot interpretatie van de uitslag

Wie zijn wij 

Medlon is het laboratorium dat de COVID-19 antistoffentest uitvoert.
Medlon is sinds 2018 onderdeel van de Unilabs groep, één van de grootste aanbieders van diagnostiek wereldwijd op het gebied van laboratorium diagnostiek, beeldvormende diagnostiek en pathologie. Binnen de Unilabs Groep zijn wij gespecialiseerd in klinische chemie en leveren toonaangevende, innovatieve en sterk gespecialiseerde diagnostiek diensten aan diverse zorgorganisaties zoals huisartsen, ziekenhuizen, VVT instellingen, onderzoeksinstellingen en verloskundigen.

Ons laboratorium heeft zijn oorsprong in de tweedelijns-diagnostiek; wij zijn ontstaan uit de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Medisch Spectrum Twente (MST), een topklinisch ziekenhuis. Het samengaan met Unilabs biedt ons de kennis, omvang en middelen om voorop te blijven lopen in de diagnostiek. En terwijl we onze methodes innoveren, is ons doel onveranderlijk: meewerken aan duurzame, zinnige en zuinige zorg. Nu en in de toekomst.

Samenwerking en maatschappelijk ondernemen staan in deze visie centraal ook in deze COVID-crisis. Naar aanleiding van de COVID-crisis hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met COVID-19 antistoffentest om zowel de zorg als het bedrijfsleven te voorzien van een totaaloplossing, van anamnese, testafname tot advisering.

Wij laten ons adviseren door de kennis en kunde van LabMicTA, onze regionale partner in Twente, welke tevens opschalingslab is voor het RIVM in coronadiagnostiek. LabMicTA heeft als RIVM opschalingslaboratorium direct toegang tot de informatie van het Landelijke Coördinatiestructuur Testcapaciteit van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De SARS-CoV-2 test die LabMicTA en Unilabs-Medlon aanbieden voldoet aan de vereisten van het RIVM.