Veelgestelde vragen

FAQ's

Ik woon in het buitenland kan ik ook een test kopen?

Helaas bieden wij deze service nog niet buiten Nederland aan, gezien de medische postbedrijven tussen beide landen onvoldoende op elkaar zijn aangesloten om bloed onder de juiste condities op ons laboratorium te krijgen.

Het is niet gelukt om mijn buis correct aan te melden.

Probeer het aanmelden nog eens op een andere browser/computer. Mocht dit niet lukken, neem dan contact met ons op. Let op: zonder aanmelding kunnen wij de buis niet in behandeling nemen.

Het lukt mij niet om het serienummer correct in te voeren

Probeer het aanmelden nog eens op een andere browser/computer. Mocht dit niet lukken, neem dan contact met ons op. Let op: zonder aanmelding kunnen wij de buis niet in behandeling nemen.

Kunnen jullie ook de precieze waarden van de testresultaten doorgeven?

Nee, omdat de waarde op dit moment geen betekenis heeft. Met de serologische test worden antistoffen tegen het virus in het bloed aangetoond. Het is op dit moment nog onduidelijk of de aangetoonde antistoffen tegen COVID-19 beschermen tegen een her-infectie. De test kan daarom vooralsnog niet ingezet worden voor het nemen van persoonsgebonden maatregelen. Het enige dat wij op dit moment kunnen vaststellen is dat er- bij aanwezigheid van antistoffen - een COVID-19 besmetting is geweest.

Hoe snel wordt mijn bloed getest en ontvang ik de uitslag?

Zodra het bloed bij ons op het laboratorium is aangekomen testen wij het bloed en versturen wij dezelfde dag nog de resultaten. De snelheid van de terugkoppeling is afhankelijk van hoe snel wij de zending toegestuurd krijgen.

Ben ik immuun voor corona als ik antistoffen heb?

Op dit moment is het nog niet bekend of de aanwezigheid van antistoffen ook betekent dat iemand immuun is. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

Hoe lang is het bloed nog goed in de buis?

Het bloed in de buis is maximaal 5 dagen goed na afname wanneer het bloed niet in een omgeving komt onder de 4 graden en boven de 25 graden voor een periode van maximaal 5 uur. Om dit te monitoren is er een zogenaamde “freshcode” toegevoegd in de kit die temperatuurregistratie doet tijdens verzending.

Blijft wel belangrijk om de retourenvelop met de bloedbuis direct af te leveren bij een PostNL medisch punt.

Kan ik het aanmelden van de buis op een tablet of mobiel doen?

Het aanmelden is wel mogelijk met een tablet of computer. Helaas is het niet mogelijk om het via een mobiele telefoon te doen.

Hoe weet ik of ik genoeg bloed heb verzameld?

Voor de test zijn slechts 5 druppels bloed voldoende, op het buisje staat een vulgraad vermeld, dit wordt tevens in de instructie video’s uitgelegd.

Ik heb de uitslag ontvangen en wil meer weten.

Alle informatie is te vinden op www.covid19zelfcheck.nl. Heeft u andere vragen dan kunt u contact opnemen met ons via info@covid19zelfcheck.nl.

Hoe verstuur ik de Covid-19 test?

De test bevat medisch materiaal en dient veilig en snel verstuurd te worden en behoort daarom tot medische post. Het verpakken en versturen van medische post moet zorgvuldig gebeuren. Lees de bijgesloten instructie van de test goed door om de test op de juiste manier te kunnen versturen. Op werkdagen kan de zending als brievenbuspost verstuurd worden. 

Test afnemen en versturen in het weekend en tijdens feestdagen

Wilt u de test afnemen én versturen in het weekend? Doe de afname dan op zondag en verstuur de test dan vóór zondag 17.00 uur in één van de brievenbussen voor medische post. Zo word uw zending op maandag tussen 08.00 en 18.00 uur bezorgd.

Tijdens de feestdagen bezorgt PostNL uw medische post op de eerstvolgende werkdag.

Kan ik de test zelf uitvoeren?

Het afnemen van bloed kunt uzelf doen d.m.v. de instructie die u ziet wanneer u de test via www.registreren.medlon.nl heeft geregistreerd. Het daadwerkelijk analyseren van het bloed wordt gedaan op ons ISO gecertificeerd laboratorium.

Waar vind ik het registratie/ serienummer?

Het registratienummer/ serienummer is te vinden op het doosje en de buis bij het vakje SN.

Is het mogelijk om mijn resultaten aan mijn naam te koppelen en hiervan een soort certificaat te krijgen?

Nee dit is niet mogelijk, i.v.m. de privacywetgeving (AVG) hebben wij ons systeem zo ingericht dat wij alleen een geboortedatum en telefoonnummer nodig hebben om de resultaten door te geven.

Staat uw vraag hier niet bij, stel uw vraag dan via info@covid19zelfcheck.nl.